Kval till SSL 17/4, 19:00: Sundsvall FBC - Warberg IC
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Victory through Values

Sundsvall FBC Ungdom - Gimonäs Umeå IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 oktober, 13:30
Plats:Skönsbergshallen
Serie:Herrar Div 1 Norrland   Tabell >>
Samling:12:15
U23
Referat: Sundsvall FBC Ungdom - Gimonäs Umeå IF
Matchfakta FBC - GUIF
2018-10-14 21:16, U23

Dagens match mellan Sundsvall FBC och hittills obesegrade Gimonäs Umeå IF blev en småtrevlig tillställning.


Period 1: Redan innan den månghövdade publiken hade hunnit inta sina platser small det direkt. GUIF gjorde nämligen då, redan efter 1.40 0-1. Efter det så spelades det en riktigt bra innebandy. Efter 9.31 kom dock tyvärr 0-2 och här märktes det att GUIF är ett mångårigt topplag i Div 1. Saken blev sedan inte bättre när 0-3 kom efter 18.10. Vi hade alltså en viss uppförsbacke inför den andra akten.


Period 2: Efter lite "schabbning" från "de tre vise männen" i periodpausen kom grabbarna ut riktigt på tå. Redan efter 35 sekunder kom reduceringen fram till 1-3. På en "höjdare" från DIckelman med position egen zon så skarvade/styrde måltjuven Grönholm in bollen i maskorna. Strax därefter, efter 2.01 kom också 2-3. Denna gång med Hammarn som målskytt fint asssisterad av Delfie. Efter den chocken för GUIF jämnade spelet ut sig. 9.33 in på perioden drog FBC på sig en tvåa och i princip exakt när de blev fulltaliga, efter 11.34 kom tyvärr 2-4 på en riktig strumprullare. Saken blev sedan inte bättre när 2-5 kom ett par minuter senare, efter 13.22. Men, grabbarna gav inte upp. Mycket psykologiskt kom, efter 19.58 en reducering fram till 3-5. Denna gång gjordes målet av Kapten Vågeteg som från sin favoritposition höger kant avlossade den stora kanonen fint assisterad av Hammarn. Perioden alltså till FBC med 3-2.


Period 3: Här upplevde vi att GUIF inledningsvis spelade på resultatet. De lyckades också, efter 6.36 att utöka sin ledning till 3-6. Efter det så drog först FBC på sig en tvåa efter 9.12. Men, ett mycket bra boxplay gjorde ställningen oförändrad. Strax därpå, efter 11.58 drog GUIF på sig en tvåa och 44 sekunder senare var en reducering fram till 4-6 ett faktum. Målskytt Dickelman som på pass från Gabbe fick iväg en fjösare som ovanligt nog i innebandy tog vägen mellan benen på GUIFS målvakt. Drygt fyra minuter senare utökade sedan GUIF sin ledning till 4-7. Men grabbarna försökte verkligen ända in i kaklet. FBC tog sedan en timeout efter 18.16 men denna gång kom vi inte närmare. Säsongens första nollpoängare i Div 1 var därmed ett faktum.

VI får dock inte glömma att skilja på resultat och prestation. Trots förlust så var det en helt OK prestation. Vi får inte glömma att GUIF är ett tungt motstånd och ett mångårigt topplag i Div 1 i kombination med att många av våra spelare har ytterst ringa erfarenhet av Div 1 spel. En sak är jag helt säker på att alla våra grabbar blev varse: DET GÅR FORT I DIV 1 :). Nu tränar vi vidare och laddar för nästa match borta mot Jemtland den 27/10

Matchfakta:

Sundsvall FBC Ungdom - Gimonäs Umeå IF: 4-7 (0-3, 3-2, 1-2)




<< Tillbaka