Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Victory through Values
Dam/Utveckling

Välkommen till Säsongen 2020-2021
Bild: Kenneth Fahlberg (Sundsvalls Tidning, 200520)
Vill du veta mer om oss eller kanske är du intresserad att spela med oss?

Säsongen 20/21 så bildar vi nu för första gången ett damlag. Är du intresserad att spela med oss? Kom gärna på en tryout-träning! Se tider i juni i kalendern.

Sms:a namn och ålder (född -05 eller tidigare) till Jonas Boström (070-190 97 83)

Med vänlig hälsning

//Ledare och tränare i FBC Dam 

Sommarstatus & Stöd
2020-06-22 20:33

Hej!
Hoppas alla har det så bra det går i värme och epidemitider! Här kommer en kort uppdatering av vad som händer kring innebandyn innan vi tar ett sommaruppehåll.


Under våren fick vi avbryta säsongen och med det de flesta aktiviteter. Men för att inte tappa fart inför hösten så inledde vi några träningar/try-outs för att ge nye tränaren Peter Gyllenqvist möjlighet att lära känna spelarna och påbörja bygget av Sundsvall FBC första representationslag på damsidan.


Vi har nu haft fyra tillfällen och har en sista tryout (troligtvis) imorgon tisdag. Flera (11 st) nya ansikten har varit hos oss och även många tidigare spelare från säsongen som varit. Just nu är det 28 spelare som är aktiva (provtränat/tränar) hos oss. PG  tycker att det ser mycket spännande och lovande ut och vi är stolta över de tjejer som nu visar att de vill ta plats i FBC:s första damtrupp! Efter morgondagens träning så kommer Peter sätta sig ner i dialog med andra som finns kring tjejlagen och planera säsongen 2020-21 och sedan kommer samtal med aktuella spelare att ta vid (har börjat lite smått). Mer info kommer i nyhetsform samt möten med närstående och spelare i slutet av augusti.


IBF var i kontakt med flera spelare i våras och några har börjat träna med deras A/Div1/JAS trupp. Vi har därför också haft möte med deras sportchef och ansvarige A-tränare för att undvika den formen av rekrytering i framtiden. Vi vill bygga en samverkan som bidrar till att alla parter kan bidra till utvecklingen av innebandyn i Sundsvall, där vi alla kan bygga långsiktigt för både bredd och elit. På spelarsidan har vi därmed några spelare som klivit av vidare spel i FBC:


Det är i dagsläget (som meddelat byte/avslut):

Thea Taflin                                   IBF
Elin Åkerlund                               IBF
Alice Nordén                                IBF
Kajsa Svingstedt                         IBF
Alma Forslund                             IBF
Kerstin Andersson                     slutar
Julia Dahlén                                slutar
Emilia Wallestad                        slutar (flyttar)

Emma Öberg                               slutar

Linnea Sahlin                              slutar


Vi önskar alla tjejer som valt andra saker varmt lycka till i framtiden oavsett aktivitet!


På tränarsidan och ledarsidan är det också förändringar där vi som sagt fått in Peter Gyllenqvist som huvudtränare in för damlaget. Andreas Wahlbeck kommer in som fystränare (tack!) och Jonas Boström och Carina Bergqvist fortsätter som lagledare och kassör. Slutar gör Peter Taflin, Johan Nilsson och Patrik Pettersson. Johan och Patrik aviserade redan inför förra säsongen att de ville trappa ner sitt fleråriga engagemang. Caroline Selling har tagit en paus i lagledarrollen


På ungdomssidan fortsätter Petra Blixth (lagledare), Mats Johansson (tränare), Fredrik Ahlmark (tränare), Katarina Thor (kassör) och Anna Stina Larsson (lagledare). Sedan är det givetvis fler tränare/ledare för de allra minsta.

Alla vi som fortsätter arbetet har gemensamt en dialog kring hur vi på bästa sätt skapar förutsättningar för hur vi tar detta framåt med en så långsiktig och hållbar struktur som möjligt för att tjejinnebandyn ska leva och utvecklas.


Viktigt

Dock ser vi då ett stort och helt nödvändigt behov att säkra fler runt dam och utvecklingslag för att kunna jobba vidare. Men också för att fler personer, med olika kunskap behöver bidra till bygget av vår gemensamma organisering för flick/tjej/dam-innebandyn! Några roller som akut behöver tillsättas när vi kör igång på allvar i augusti:

  • Assisterande tränare (dam)
  • Materialare (kan vara ass.tränare också)
  •  Lagledare/föräldrarepresentant (gärna 2 st)

Så nu behöver ni som vet att ni kommer ha tjejer som spelar från åldrarna -05 och äldre fundera hur ni kan bidra till arbetet med att få en bra tjejinnebandy på alla sätt. Att vädja i denna form är svårt då det sällan ger någon respons, men vi behöver se om ni har några idéer. Vi har en idé kring att bygga framtida kvinnlig ledarkapacitet (på längre sikt) som vi hoppas kunna berätta mer om inom snar framtid, men det löser inte den aktuella frågan.


Så ta en funderare om det är du som kan bidra, eller om du har någon som du tänker skulle vara aktuell för någon av de nämnda rollerna. Expertkunskapen för innebandyn står PG för så det enda formella kravet är ett engagemang och driv för tjejinnebandyn😊


Kontaktperson:

Jonas Boström, 070-190 97 83 (jonas.bostrom@rvn.se)


Huvudtränare:

Peter Gyllenqvist, 070-637 89 01 (peter.gyllenqvist@gmail.com)

 

Vänligen

Jonas, Peter G, Carina B, Petra B

Status Träning och Lagbygge!
2020-05-25 21:28
Hej!
Vi hade hoppats att få till träning inomhus denna vecka men att få tider i stans enda öppna hall visade sig svårt:(

Men vi tar nu nya tag och fortsätter forma laget inför säsongen! PG tyckte att det såg riktigt bra ut på den första träffen och nu börjar vi också smyga igång fysträningen. 
Vi har nu bokat upp inomhusträningar där vi fortsätter att bjuda in externa spelare för en möjlighet att visa upp sig och kanske ta en plats i kommande damtrupp.

Måndagar 19:00-20:30 kommer vara fys och inomhusträningarna blir:
2/6, 19:00-20:30
9/6, 16/6, 23/6 : 17:30-19:00 (se i kalendern)

Vi fortsätter med kallelse för er som är inlagda i vårt system och externa spelare messar Jonas B (070-190 97 83) och skriver det tillfälle de önskar komma samt namn och ålder.

Vi ser, precis som det stod i tidningen att det är en stomme av spelare födda 03-04 men där vi också gärna ser de som är äldre men vi vet också att vi har flera spännande spelare födda -05 och även yngre som kommer kriga för att ta plats!

Mvh Tränare och Lagledare
Årets Strandstädning - Dam & Herr
2020-05-19 17:50
Som ni kanske sett på den gemensamma hemsidan så är det dax för strandstädning. den nya given som påverkar oss i Dam/Utveckling är att då vi nu är ett damlag så ska vi tillsammans med herrlaget fixa till Bänkåsviken! Detta är en av de inkomster som skapar förutsättningar till föreningens alla verksamheter.

Har pratat med Patrik Norlander (ledare/herrar) och vi kör igång kl. 10:00 på lördag den 23:e

Tidigare har föräldrar slutit upp men nu slipper dom (om dom inte vill lufta sig förstås?). 

Vi syns där:)


Allmän info!
Vädret är ju som det är men visst är det väl lite fint ändå att det är dags att ta fram krattorna inför årets strandstädning? men då världen är lika upp o ner som vädret så hoppar vi över den traditionella gemensamma grillningen i Bänkåsviken och fokuserar på att göra riktigt snyggt på stränderna istället.

Bra att ta med egna krattor.


Lycka till!!
Öppen träning Damlag- "Try out"
2020-05-18 13:55

Sundsvall FBC Dam har nu som nästa steg att utforma en damtrupp för spel i div. 1. Detta som en fortsättning på uppbyggnaden av en långsiktig verksamhet för att ge damer, tjejer och flickor en grym miljö att spela innebandy i!  


Därför anordnar vi en öppen träning på onsdag den 20/5, kl. 19:30-21:00 i Sporthallen (A-hall). 


Där kommer Peter Gyllenqvist (ny huvudtränare) berätta om sina tankar inför denna första säsong där Sundsvall FBC för första gången har ett representationslag på damsidan.

I division 1 är det krav på att du är född -04 eller tidigare. Vi tror dock att några yngre spelare kan komma att tillhöra truppen på sikt. Därför välkomnar vi även spelare födda -05 till denna träff.


För att kunna följa upp de som kommer, samt att kunna säkerställa Folkhälsomyndighetens och föreningens rekommendationer så kommer vi ta in anmälan för de som vill provspela för denna trupp.  


Träningen öppnar nu också öppet för spelare som inte spelade i FBC förra säsongen, som har ambitionen att bidra till vår satsning och göra FBC Sundsvall till ett grymt lag! Och inte minst att bli förebilder för de unga flickor och tjejer som nu spelar i föreningen.

Så även om du inte riktigt bestämt dig var eller om du vill spela nästa säsong, kom och lyssna på Peter en kort stund och spela lite!


Anmälan till jonasb33@hotmail.com eller sms: 070-190 97 83 (namn och ålder)


Ps. Spelare i fjolårets trupp har detta som en kallelse.


Varmt välkommen!
Peter Gyllenqvist & Jonas Boström


Restriktionerna har lättat något men det är fortsatt viktigt att förhålla sig till följande:
- Komma ombytt (svart tröja om möjligt)

- Endast spelare (inga föräldrar eller andra åskådare)

- Stanna hemma vid minsta tecken på symtom

- Minsta möjliga kroppskontakt

Ny tränare!
2020-05-06 21:23
Peter Gyllenqvist

Hej!

Nu har vi för första gången i Sundsvall FBC:s regi kontrakterat en huvudtränare på damsidan. Vi har efter bildandet av FBC försökt hitta formerna för att också kunna skapa ett representationslag på damsidan. Förra årets sammanslagning av flera åldersgrupper och även av flera lag var början på resan. Nu hoppas vi att de flesta spelare känner att de också vill fortsätta att bygga detta tillsammans med engagerade tränare, ledare och föräldrar.


Vi har inte ambitionen i dagsläget att vara elitsatsande verksamhet, utan snarare skapa en trygg plattform som ändå håller hög nivå och vinner matcher i division ett och där vi utvecklas som innebandyspelare i en omgivning där glädje och gemenskap är nycklar till framgång! Med ett representationslag så ser vi också att vi kan skapa förebilder och drivkraft även för de yngre spelarna som i ungdomslagen. Exakt hur vi nu formerar och fortsätter bygget kommer givetvis också präglas av den nye huvudtränarens tankar och visioner.


Det är därför både roligt och inspirerande att få välkomna Peter Gyllenqvist till vår förening!

Peter är 37 år och bor med sin fru Elin och dotter Thea 3 år i Klingsta utanför Sundsvall

Han har en lång erfarenhet av innebandy där han började som spelare, men när skadorna satte stopp, gick över till tränarrollen. Tränarkarriären inleddes uppe i Örnsköldsvik och en roll som assisterande tränare för damlaget där. Efter detta gick flyttlasset sedan till Stockholm där möjligheten att bli huvudansvarig tränare för ett damlag dök upp. Åter i Sundsvall 2010 så växlade tränaruppdragen mellan olika lag, men när dottern kom till världen så blev det ett uppehåll 2017.

 

Nu har dock suget efter att bidra med innebandykunskaper till länet och daminnebandyn gjort att han idag skrev kontrakt med Sundsvall FBC och det representationslag som är anmält till division 1. Peter berättar att han älskar innebandy och att många skulle kalla honom för en ”innebandynörd”. Intresset för innebandy kombineras också med ett starkt engagemang för ledarskapsfrågor. Ledorden är passion och entusiasm där individerna växer genom att få vara delaktiga i sin egen utveckling.

 

Den situation med pågående pandemi, ställer till det lite för traditionella provspel och andra sammankomster där Peter får se spelarna ”in action”, men vi letar möjligheter att snart träffas och lära känna varandra bättre. Tillsammans är vi starka anser Peter och därför ska det bli spännande att få fortsätta denna resa vi påbörjat just tillsammans.

 

Vi kommer fortsätta hålla er uppdaterade om när vi har möjlighet att starta igång någon form av träning och förberedelser för säsongen som kommer! Vi fortsätter arbetet att bygga en struktur runt Peter i hans uppdrag när han nu är på plats. Jonas B fortsätter, men med ett mer uttalat lagledaruppdrag som var tänkt förra säsongen. Peter Taflin väljer att avsluta tränarrollen, men vi har fortsatt stort engagemang från fjolårets besättning i Ungdomsgruppen.


Så nu tar vi fart och bygger en verksamhet för flickor, tjejer och damer som blir att räkna med i framtiden. Vill du vara med? Som spelare, tränare, ledare eller aktiv förälder?  Hör av dig till Jonasb33@hotmail.com eller 070-190 97 83


Har ni inte svarat på enkäten som vi skickat ut så vill vi gärna att ni gör det så fort som möjligt: https://sv.surveymonkey.com/r/GGQ7S2J

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 17/06 16:41 
Hem, 12/05 21:21 
Hem, 11/05 09:23 
 
Lagsponsorer
Föreningssponsorer