SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Victory through Values

Bli medlem i Sundsvall FBC Ungdom
BLI MEDLEM
Årsmöte
2023-06-02 23:30

Sundsvall FBC kallar till årsmöte söndagen den 18/6 klockan 18:00 i klubblokalen på Alnö (Raholmsvägen 32).

 

Väl mött! 

 

/Styrelsen Sundsvall FBC 

Oliver Bodén ansluter till FBC
2023-05-11 11:19
Oliver Bodén. Nyförvärv från IBK Dalen

Oliver Bodén ansluter till FBC!

Oliver Bodén har den gångna säsongen spelat uppe i Umeå med IBK Dalen i SSL, men väljer nu att göra en flytt söderut. 

Det är en ung och talangfull 22-åring som ansluter till FBC, Oliver noterades för 7 poäng på 21 matcher i SSL.

 

Oliver, för dom som inte vet vem du är, hur skulle du beskriva dig själv som person och innebandyspelare?

Jag som person skulle jag säga är omtänksam och vill andras bästa. Jag är inte rädd för att säga det jag tycker och är väldigt tävlingsinriktad. Som innebandyspelare tycker jag att tekniken och spelförståelsen är min starka sida. Jag gillar att ge mina medspelare bra lägen för att antingen kunna göra mål eller få så mycket tid som möjligt.

 

Nu går flyttlasset till Sundsvall, varför föll valet på FBC?

Det blev Sundsvall för att dom är väldigt seriösa i det dom gör och det gillar jag. Dom tror på mig vilket jag tycker är viktigt om man ska gå till ett lag. Jag har varit på en träning och bara på den träningen fick jag en riktigt bra känsla av både tränare och spelare.

 

Du kommer till en nykomling i allsvenskan med krav på topp 5 redan första säsongen, hur ska det gå vägen?

Sundsvall var överlägsna förra året i division 1 vilket visade att dom hör hemma i allsvenskan. Jag tror att vi kommer nypa en av dom 5 platserna med tanke på alla skickliga spelare laget har.

 

Vad kan Sundsvallspubliken förvänta sig av Oliver Bodén i det svarta tröjan?

Sundsvallspubliken kommer få se en del poäng från mig och ett riktigt hårt jobb både i anfall och försvar. 

 

Sportchef Stefan Hammarstedt om Oliver:

Äntligen, här har vi en spelare vi tror mycket på. Oliver har vi haft ögonen på under en längre tid och tror stenhårt att flytten till Sundsvall kommer att utveckla Oliver till en klasspelare. Oliver har alla verktyg för att ta nästa steg, bra skott och speluppfattning är hans starka sidor. Att han dessutom har bra fysik är ett stort plus. En rightfattad forward som jag tror kommer trivas på parketten i Sundsvall.

 

Arvid Granvik ansluter till FBC
2023-05-07 16:21
Arvid Granvik. Nyförvärv från Team Thorén

Arvid Granvik ansluter till FBC!
Arvid Granvik har de senaste åren tillhört Thorengruppens organisation uppe i Umeå, där han spelat matcher med division 1 laget och JAS, men väljer nu att göra en flytt söderut.
Det är en ung och talangfull 18-åring som ansluter till FBC, Arvid noterades för 40 poäng på 16 matcher i JAS vilket ledde till en 2a plats i den poängligan.
Övergången är en start på ett samarbete mellan Thorengruppen och Sundsvall FBC som ska gynna spelarutvecklingen i båda föreningarna.

 

Arvid Granvik, för dom som inte vet vem du är, hur skulle du beskriva dig själv som person och innebandyspelare?

Jag är en 18 årig kille som kommer från Umeå. Som person är jag framåt och tycker det är roligt med nya utmaningar. Jag går el och energiprogrammet på gymnasiet och tar studenten nu i sommar. På fritiden är det mycket sport och hänga med kompisar som gäller. På innebandyplanen är jag stark och har en bra blick för spelet. Jag skulle beskriva mej själv som allround. 

 

Nu går flyttlasset till Sundsvall, varför föll valet på FBC?

Jag har fått ett väldigt gott intryck av klubben och organisationen runt omkring. Jag känner redan flera spelare i laget sedan innan och vet att det är en väldigt bra stämning i laget. Dessutom har vi kommit fram till en bra lösning för mig personligen så det känns tryggt. 

 

Du kommer till en nykomling i allsvenskan med krav på topp 5 redan första säsongen, hur ska det gå vägen?

Varje match kommer att betyda mycket och det tror jag kommer att spela stor roll. Sen måste vi kriga i varje match om varje poäng under hela säsongen. Jag tycker att vi har en bra spelartrupp och får vi ihop det på ett bra sätt så kommer vi fixa topp 5. 

 

Vad kan Sundsvallspubliken förvänta sig av Arvid Granvik i det svarta tröjan?

Dom kan förvänta sig en tvåvägsspelare som förhoppningsvis kommer bidra med en del poäng!

 

Jocke Sjöström Sportchef i Thoréngruppen om Arvid:
Arvid har gjort en fantastiskt resa hos oss och var aktuell för en SSL plats nästa säsong. I dialog med mig bestämde han sig istället för att ta nästa steg i Allsvenskan. Sundsvall har något riktigt bra på gång. Seriösa och framåtlutade i allt dom gör så jag tror att det här blir grymt för alla parter.

 

Sportchef Stefan Hammarstedt om Arvid:

Arvid är en ung lovande spelare som jag fått goda referenser från. Väldigt seriös i sin innebandy och har sina styrkor i det offensiva spelet. Stor stark och ett bra spelsinne tycker jag är Arvids främsta sidor. Vi i Sundsvall gillar att satsa ungt och Arvid går helt i linje med vår satsning mot SSL med unga hungriga  spelare. Det är som Jocke och Team Thoréngruppen beskriver kring att vi ser starten på ett samarbete mellan Sundsvall FBC  och Team Thorén som ska gynna båda föreningarna för att få spelare att ta nästa steg i sin utveckling. Jag vill härmed tacka Team TG som gjort denna värvning möjlig.

Supporterresa!
2023-03-30 11:38
Skärtorsdag 6/4 spelar Sundsvall FBC match 2 mot IBF Dalen i Umeå.
 
Bussen avgår 14:30 från bussfickan utanför himlabadets entré.
Stopp sker även i Härnösand.
 
För att visa vår uppskattning till våra grymma supporters och ge möjlighet till så många som möjligt att åka med så står vi för 2/3 av resan. Därför kostar en plats endast 100kr!
 
Sista anmälningsdag är på söndag!
 
Final-playoffs för herrlaget!
2023-03-27 13:56

Söndag 19:00

På söndag 19:00 är det dags för kvalmatch 1 av 3 när IBF Dalen gästar oss i sporthallen. 

 

Allsvensk plats i potten.

Finalomgången spelas i bäst av 3 matcher där vinnaren kommande säsong spelas i allsvenskan. 

 

Gratis för aktiva spelare och ledare

Som vanligt går aktiva spelare och ledare i Sundsvall FBC ungdom in gratis.

 

Klack

Gör det gärna till en lagaktivitet och se matchen ihop och häng med klacken! Heja fram A-laget till seger!

 

Biljetter:

https://secure.tickster.com/sv/adutm2bmm9ldb0a/selectevent

Kvaldags för A-laget!
2023-03-14 12:56

Lördag 18/3, 15:00, Sundsvall Sporthall


Kvaldags!

Herrarna har haft en lång serielunk som närmast kan liknas en transportsträcka, men nu är det dags för kval. I första omgången gör man upp mot Härnösand i bäst av 3 matcher, i den andra omgången möts Timrå och Dalen, respektive vinnare från dessa 2 omgångar möts sedan i en final som också spelas bäst av 3 matcher. 

Härnösand

Härnösand har stått för säsongens stora överraskning. Som nykomling har man tagit en tredjeplats i tabellen, detta tack vare en bra defensiv och hårt jobb. 

Sundsvall FBC

Man har endast tappat en poäng under serien, mot just Härnösand. Man spelade därmed in imponerande 59 av 60 poäng. Man har ett par skador på några spelare men i övrigt full trupp. 

Biljetter

För dig som aktiv spelare eller ledare i Sundsvall FBC går man in gratis på kvalmatcherna. 
För övriga, biljetter köpes via tickster eller på plats i dörren. 

Klack

Vi minns den fina inramning som var ifjol under kvalspelet när ungdomarna i FBC var klack och skapade en kokande atmosfär i sporthallen. Givetvis kör vi på detta nu också, välkommen till klacken!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F10/11, 01/06 20:38 
P13 Väst, 31/05 08:36 
P07, 25/04 17:03 
P10 Öst, 13/04 18:06 
P10 Öst, 10/04 13:12